Városi Könyvtár
HóOlvasó pályázat eredményei 2018
2019. február 11. 15:33

 

HóOlvasó pályázat a zirci Városi Könyvtárban

A könyvtár ismét meghirdette a téli olvasópályázatát, melyre 15 év alatti gyermekek nevezhettek. Január 31-ig lehetett gyűjteni a hógolyókat, amelyek egy-egy szépirodalmi mű elolvasása (meghallgatása) után kerülhettek fel a hóember pocakjára.

 Összesen 38 gyermek vett részt az olvasópályázaton. Ezúttal az alsó tagozatosok voltak a legaktívabbak, sokan közülük egyedül is látogatják a könyvtárat, önállóan válogatnak a könyvek között. Az eredmények azt bizonyítják, hogy az óvodásoknak is egyre többet mesélnek - idén 14 fő vett részt a pályázaton - összesen 129 kötetet olvastak fel nekik. 16 alsós vett rész az olvasópályázaton 55 kötettel. A felsősök korosztályában 8 fő, összesen 29 kötetet olvasott el. 


 

Akik részt vettek a HóOlvasó pályázaton, mindannyian egy-egy emléklapot vehetnek át, a helyezettek pedig könyvjutalomban részesültek.

A Városi Könyvtár köszönetét és elismerését fejezi ki a gyerekeknek és szüleiknek, akik fontosnak tartják, hogy nap, mint nap átéljék az olvasás és a mesehallgatás által nyújtott élményt, ezzel is gazdagítva érzelemvilágukat.

Az olvasópályázat jutalmazásáról az "Együtt a Könyvtárért" Alapítvány és a "Gyűszűkék" Foltvarró Klub gondoskodott.                                                          

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!!!