Városi Könyvtár
Kiállítás nyílt a Bakony képeiből
2019. június 18. 14:43

Kiállítás nyílt a Bakony képeiből

 

Június közepén nyílt meg György Ferenc "Bakony festője" című kiállítása a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

A vendégeket Wass Albert gondolatával Csaba Lilla, az intézmény munkatársa köszöntötte.

 

 

A kiállítást Földesi Barnabás festőművész nyitotta meg, aki elmondta, előbb ismerte György Ferenc képeit, mint magát a festőt.

   

Ahogy a tárlat anyaga is bizonyítja, György Ferenc alkotói pályáján a tájképeké a főszerep. Földesi Barnabás hangsúlyozta, vannak mellékszólamok is, mint a csendélet, fél alakok, állatábrázolások, melyek szépen megtámogatják az alkotó szemléletét és tájszeretetét. A továbbiakban hozzátette, a képekre alapvetően két dolog  jellemző: egyrészt, a művész a leírásra törekszik, a látványt ragadja meg, másrészt nem az a fontos számára, hogy „felmondja a leckét”, hanem ugródeszkának használva a témát,  saját lelkének benyomásait tükrözi vissza a megszemélyesített tájban.

Több olyan alkotást tartalmaz a kiállítás, melyen György Ferenc egyéni véleménye nyilvánul meg a természetről.

A tárlatot megnyitó festőművész elmondta, következetesen építkező munkát vél felfedezni az alkotó művészetében. Tiszteletreméltó, kitartó művészi munka ez: harc az ecsettel, az olajjal, a technikával – s e harc sikerének eredményei köszönnek vissza a falakról. Végezetül kiemelte, legyünk büszkék arra, hogy Zircnek van egy ilyen krónikása, aki a várost a maga szemüvegén keresztül láttatja.

  

 

A megnyitó a kiállító alkotó, György Ferenc gondolataival zárult.

 

Csaba Lilla, Pucsek Kata