Városi Könyvtár
A reformkori szalon varázsa a Múzeumok Éjszakáján - beszámoló
2019. június 27. 10:05

 

A reformkori szalon varázsa a Múzeumok Éjszakáján

Idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényhez a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézménye.

Június 22-én, szombaton este a XVIII. századi úri szalon világában érezhették magukat mindazok, akik ellátogattak a Városi Könyvtárba.


  

 Az időjárás ez alkalommal kevésbé kedvezett a tartalmas programnak, hiszen az épp felcsendülni vágyó, első zenei taktusok és tánclépések előtt, leszakadt a zivatarfelhőktől fülledt, nyári ég. Ám ez sem lohasztotta le a késő esti városban barangolók kedvét – ha nem is sorra adták egymásnak a kilincset, de be-betért egy-egy esőcseppektől áztatott kultúrakedvelő a reformkori szalonná varázsolódott terembe.

 

Nemcsak a belső tér ízléses kialakítása segítette elő a múltidézést. Már a város főteréről jól látható volt az az elegáns és dekoratív formavilág, melyet az épület öltött magára, s amely önkéntelenül is vonzotta a tekintetet. A szervezők és a szalon báltermét benépesítő táncosok is korhű ruhát öltöttek és a közönséget bevonva ropták.