Városi Könyvtár
Hóolvasó pályázat
2020. február 10. 11:00

2019/2020

December elején hirdette meg Hóolvasó elnevezésű olvasópályázatát tizennégy év alatti gyermekeknek a Békefi Antal Városi Könyvtár. 29 gyermek összesen 289 kötetet olvasott el, illetve hallgatott meg szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában. Idén az óvodások voltak a legaktívabbak, a nevezők száma és az általuk kölcsönzött könyvek számának tekintetében is.

A Városi Könyvtár szellemiségének megfelelően fontosnak tartja, hogy ösztönözze a gyermekeket az olvasásra, amelyre napjainkban egyre nagyobb gondot kell fordítani. Az olvasópályázatok is fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket, gazdagítják érzelem-és képzeletvilágukat. A pályázók saját ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő témájú és hangulatú könyveket választhattak a szépirodalmi gyűjteményből, amellyel neveztek a versenyre.

 

Óvodás kategóriában 14 fő nevezett, akik összesen 183 kötetet hallgattak végig szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában.

Az óvodásoknál

1. Kiss Botond

2. Kiss Bertalan

3. Bartus Milli Anna

 

Alsós kategóriában 12 fő nevezett, akik összesen 94 kötetet olvastak el.

1. Bartus Marcell

2. Konc Luca Csilla

2. Tóth Barna

 

Felsős kategóriában 3 fő nevezett, akik összesen 12 db kötetet olvastak el. Két kis olvasónk holtversenyben egyaránt a 2. helyen végzett.

A felsősöknél

1. Palánkai Hanna

2. Varga Lívia

2. Kutasi András

 

A könyvtár köszönetét fejezi ki minden pályázónak, valamint szüleiknek, nagyszüleiknek, akik az olvasás és könyvek iránti szeretetükkel jó példát mutatnak gyermekeiknek, unokáiknak. Ezúton kérjük a szülőket, nagyszülőket, hogy továbbra is töretlenül bátorítsák gyermekeiket, unokáikat az olvasásra, ami örömteli tevékenység, megmozgatja egész lényüket.

A könyvtár a megkezdett hagyományt folytatni kívánja -, akik télen lemaradtak a pályázatról és csatlakozni szeretnének, ők a nyári időszakban versenyre kelhetnek a már gyakorlott könyvfalókkal.

A téli olvasópályázatok eredményeiről a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB honlapján tájékozódhatnak, február 11-től pedig az elismerő oklevelek és ajándékok személyesen átvehetők a könyvtárban. A díjakat az „Együtt a könyvtárért” Alapítvány, a Gyűszűkék Foltvarró Klub és Tóth Erika ajánlották fel.

Mindenkinek szívből gratulálunk, s ne feledjük: „A könyv élő, lélegző dokumentum, ami minden olvasással gazdagabb lesz.”