Városi Könyvtár
XX. Gyermekkarácsony: Frici manó a téli forgatagban
2017. december 21. 16:19


XX. Gyermekkarácsony: Frici manó a téli forgatagban

December 19-én a délelőtti órákban Frici manó és Csillag rénszarvas „kereste a telet” a zirci Városi Könyvtárban. A kedves és vidám mesebeli alakoknak a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. és 2. osztályos tanulói segítettek, hogy előcsalogassák a várva várt hópelyheket.

Az interaktív előadás során a gyerekek játékosan tanulhatták meg az egészséges életmód alapjait, a környezet, a levegő tisztántartásának módszereit. A történet aktív szereplőivé váltak, énekelve-táncolva ismerték meg a mozgás örömét és jelentőségét. Közben megtanították Frici manót és kedves társát az illemtudó viselkedési formákra.

A közös játék végére szerencsésen megtalálták a telet, a „kavargó hópelyhek” örömére együtt táncoltak a telet és a karácsonyi ünnepet idéző dallamokra.

A két mesebeli lény belopta magát a gyerekek szívébe, a műsor után még percekig lesték, hátha előbukkannak még utoljára. 

A program a Szegedi Látványszínház Közhasznú Egyesület közreműködésével valósult meg. A szervezet célja a tudatos környezetvédelem, az egészséges életmód, az alapjainak és gyakorlati tudnivalóinak átadása, az alapvető viselkedési formák elsajátítása már a legkisebb korosztály számára is. A tanmesék szereplői maguk is pedagógusok, hozzáértésük párosul elhivatottságukkal, valamint az egyesület célkitűzésével. Tanmeséikben alapvető emberi értékek és jellemvonások jelennek meg: kitartás, türelem, kedvesség, problémamegoldás, önzetlenség, barátok fontossága.

A programot a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezte. A klubterem befogadóképessége és az 1. és 2. osztályos tanulók létszáma miatt két csoportban tekinthették meg az előadást. Amikor megérkeztek, közülük többen örömmel fedezték fel és büszkén osztották meg társaikkal, hogy ők már jártak az intézményben az önkormányzati nyári napközis tábor során.


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete szaloncukrot adományozott a gyerekeknek, amit Bieberné Réz Ágnes, az intézmény igazgatója nyújtott át a kísérő pedagógusoknak. Köszönetét fejezte ki mind a vöröskeresztnek, mind az iskolának az egész évben nyújtott együttműködésért.