Művelődési Ház
Áldott idő
2018. január 09. 12:59


Áldott idő

Zircen, az adventi koszorú utolsó gyertyalángja december 23-án gyúlt fel

 

Idén rendhagyó módon, Szenteste előtt egy nappal gyúlt fel a város adventi koszorúján az utolsó gyertya lángja. Az esti szentmisét megelőzően ez alkalommal is szép számmal gyűltek össze kicsik és nagyok az Apátság előtti parkban, hogy a karácsonyvárás még hátralévő pillanatait meghitt, közösségi körben töltsék el. Bieberné Réz Ágnes – a szervező intézmény –, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB vezetőjének köszöntőjében elhangzott, karácsony közeledtével több héten át egyre nagyobb izgalommal készülünk, milyen legyen a fenyőfa, mi legyen az ünnepi ebéd, kinek-milyen ajándékot adjunk, hiszen adni a legnagyobb öröm. Arra kérte a jelenlévőket, hogy az ajándékcsomagok mellett a szívüket is öltöztessék díszbe, és azt kívánta, hogy minél több időt töltsenek családjuk, barátaik körében, szeretetben, békességben.


Bieberné Réz Ágnes, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB vezetője arra kérte a jelenlévőket, hogy az ajándékcsomagok mellett a szívüket is öltöztessék díszbe.

Az intézmény ezúttal is megajándékozta a közönséget, Csutak Noémi tisztán csengő hangján az alkalomhoz válogatott dalcsokrot adott elő –, Csaba Lilla, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB munkatársa pedig saját, karácsonyi írásával lepte meg a város adventi koszorújához gyűlteket, akik csillagszóróval kezükben hallgatták a történetet.


Csutak Noémi tisztán csengő hangján, az alkalomhoz válogatott dalcsokrot adott elő.

Csaba Lilla, az intézmény munkatársa saját,  karácsonyi írásával lepte meg a város adventi koszorújához gyűlteket.

A műsor után Bérczi László Bernát, kormányzóperjel mondta el ünnepi gondolatait, aki az utolsó gyertyagyújtás időpontjához kapcsolódóan az idő fogalmát járta körül, melyhez napjainkban egészen másképp viszonyulunk, mint egykor. Kiemelte, manapság nemhogy rohannak velünk az órák, a napok, de van, hogy mindezt siettetjük is. Elmondta, Szűz Mária minden egyes pillanatot türelemmel magáévá fogadott, míg a kis Jézust szíve alatt hordta –, tudta, érezte, áldás öleli ez időt, mellyel megszólítatott a vele járó feladatra.  Követendő példaként emelte a jelenlévők lelkének tekintetét az Isten bárányának szülőanyára. 


A műsor után Bérczi László Bernát kormányzóperjel mondta el ünnepi gondolatait, aki az idő fogalmát járta körül. Kiemelte, manapság nemhogy rohannak velünk az órák, a napok, de van, hogy mindezt siettetjük is. Elmondta, Szűz Mária minden egyes pillanatot türelemmel magáévá fogadott, míg a kis Jézust szíve alatt hordta –, tudta, érezte, áldás öleli ez időt, mellyel megszólítatott a vele járó feladatra. Követendő példaként emelte a jelenlévők lelkének tekintetét az Isten bárányának szülőanyára.

 Ezt követően a kormányzóperjel meggyújtotta az utolsó gyertyát is, majd áldott, békés ünnepeket kívánt Zirc város minden lakójának.

   

Csaba Lilla