Skip to content

Művelődési Ház

8420, Zirc, Alkotmány u. 14.

Zirc Városi Nyugdíjas Klub

A zirci Városi Nyugdíjas Klub 1974 őszén alakult. A Reguly Antal Műemlékkönyvtár akkori vezetője, Kovács József alapította és vezette egészen a haláláig, majd 1991 óta Dr. Katona Péterné vette át a klub vezetését, halála után 2015-ben a klub Pék Lászlót választotta új vezetőjének. Tagjainak nagyobb hányada tősgyökeres zirci, városát szerető és érte tenni akaró polgár. E hosszú idő alatt aktivitásuk, lelkesedésük ugyanolyan, mint a kezdeti időszakban. Foglalkozásaikat szerdánként tartják délután három órakor, a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Programjaik igen változatosak, sok minden érdekli a klub tagjait – többek közt ismeretterjesztő előadások, vetítések, egészségügyi témák, kirándulások. A klubra jellemző a város életét, fejlődését figyelemmel kísérő aktív közéleti tevékenység, közösség megtartó ereje mellett meghatározó szerepe van a város kulturális életében is. Fontosnak tartják a kapcsolattartást a város civil közösségeivel, intézményeivel, az önkormányzattal. Éves programjaik gazdag sorában népszerű a „szomszédolás” – más klubokkal való találkozás. 2007. augusztus 20-án vették át a Pro Urbe-kitüntetést.

A Nyugdíjasok „Életet az Éveknek Országos Szövetség” Veszprém Megyei Egyesülete éves programjában két kiemelkedő rendezvény házigazdája a zirci Nyugdíjas Klub. Az egyik a sakk– és rejtvényfejtő verseny, melynek során a megyéből érkező, versenyezni vágyó  nyugdíjasok mérhetik össze tudásukat minden év márciusában. A másik a megyei jelentőségű Egyházzenei Kórustalálkozó, mely színvonalával és résztvevőinek számával is kivívta ezt a rangot. A közös éneklés öröme, egymás énekkarának meghallgatása, a zene szeretete teszi fontossá, hogy minden évben megrendezésre kerüljön a rendezvény. Igazi kincs az, amit őriznek, ápolnak és átörökítenek megyeszerte a nyugdíjas klubok.

Kiemelt rendezvényként kezelik a megyében, mert színvonala kivívta ezt a rangot. Zirc városa is mindig nagy figyelemmel kíséri a találkozót. A kórustalálkozó tagjait és a vendégeket minden évben Ottó Péter polgármester köszönti. A helyszín a ciszterci Bazilika. Nagy örömmel látogatnak el hozzánk a kórustagok, mi sem bizonyítja jobban, hogy az évek során több mint húsz kórus jelentkezett a találkozókra. Számos köszönetet és elismerést kapott a Város és a Zirci Nyugdíjas klub, a rendezvény kiváló megrendezéséért.

Nyitvatartás

Hétfő:
Nyitva
Kedd:
Nyitva
Szerda:
Nyitva
Csütörtök:
Nyitva
Péntek:
Nyitva
Szombat:
Igény esetén nyitva
Vasárnap:
Igény esetén nyitva