Skip to content

Városi Könyvtár

8420 Zirc, József Attila utca 1.

„Együtt a könyvtárért” Alapítvány

Az „Együtt a könyvtárért” Alapítványt 2000-ben hoztuk létre a városi könyvtár működési feltételeinek javítására. Tevékenységi köre szorosan összefügg a könyvtár feladatkörével, szolgáltatásaival, tehát Zirc és vonzáskörzetének kulturális és információs igényeinek kielégítését, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Fontos feladatnak tartjuk, hogy megfelelő dokumentumok beszerzésével, információk átadásával, gazdag programkínálattal, tárgyi eszközök megvásárlásával megteremtsük az élethosszig tartó tanulás feltételeit.

A Városi Könyvtár szervezetébe 2003-ban a művelődési házat, 2012-ben a Városi televíziót integrálták be – ez a feladatkörök bővülését vonta maga után. A könyvtári feladatok mellett szerepet kap a kulturális rendezvényeket támogatása intézményi és városi szinten egyaránt. E célok miatt alapító okiratunk módosítására került, feladataink közé bekerült a rendezvényszervezés és a kiadványkészítés, reklám, propaganda is. Lehetővé vált nagyobb szabású programok támogatása, többek közt pályázati források felhasználásával. Aktív kapcsolatokat ápolunk városunk civil szervezeteivel.  Az „Együtt a könyvtárért” Alapítvány kuratóriumának tagjai és önkéntesei aktívan részt vesznek a város kulturális programjaiban. Hagyománnyá vált az őszi természetismereti vetélkedő általános iskolások számára, amelyet a Bakonyi Természettudományi Múzeum Baráti Körével közösen szervezünk. A Városi Könyvtár gyermekeknek kiírt nyári és téli olvasópályázatát a díjazások beszerzésével (könyvek, e-könyv olvasó) támogatjuk.

Kiemelkedő feladatnak tartjuk az ünnepek kultúrájának ápolását, ezen belül elsősorban a gyermekprogramok támogatását annak érdekében, hogy színes kulturális kínálatot teremthessünk a gyerekek számára. A fiatalabb korosztály igényszintje a meghirdetett programok során fejleszthető, bővíthető. A hétköznapokon már kellő helyismerettel térnek be a könyvtárba, hogy igénybe vegyék szolgáltatásaink széles körét.

A könyvtári olvasópályázatok lehetőséget nyújtanak a megmérettetésre, a szünidő tartalmas eltöltésére. A könyvtár találkozási pont lett, a gyermekek egymásnak is ajánlanak olvasnivalót, véleményt nyilvánítanak, kommunikálnak. Az alapítvány lehetőségeihez mérten minden évben támogatja a könyvtárat az egyre nehezebbé váló olvasóvá nevelési munkájában.

Ha Ön is egyetért célkitűzéseinkkel és programjainkkal, támogassa alapítványunkat!

Alapítványunk számlaszáma:

73900030-10010990
(Takarékbank Zrt.)

Adószám:
18930191−1−19

Rendelkező nyilatkozat letöltéséhez kattinson ide: letöltés

Alapítványi dokumentumok

Alapító Okirat 
Küldetésnyilatkozat
Közhasznúsági jelentés 2019.

Nyitvatartás

Hétfő:
ZÁRVA
Kedd:
ZÁRVA
Szerda:
ZÁRVA
Csütörtök:
ZÁRVA
Péntek:
ZÁRVA