Skip to content

Művelődési Ház

8420, Zirc, Alkotmány u. 14.

A Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázat (2022)

 

Projekt azonosítószáma: OC-MUV/3-2021

Projekt címe: „Hegyet hágék, lőtöt lépék…”

Támogatási összeg: 8.000.000,- Ft

 

Támogatási időszak: 2022. február 01. – 2022. december 31.

Szakmai tartalom

Hagyományőrző rendezvény 2022. július 27 – 2022. július 30. között, mely a Bakonyi Betyárnapok újragondolt, továbbfejlesztett formája. Több napos szakmai képzést szervezünk testvérvárosaink (Dercen, Barót) és környékbeli néptáncosok számára, ehhez kapcsolódóan nyilvános programokat, minden korosztálynak. Kárpátalját, Székelyföldet, a magyar és sváb hagyományokat mutatjuk be gasztronómiával, mesterség- és népviselet bemutatóval, táncházzal, kiállításokkal egybekötve, térségi és határontúli művészeti csoportok bevonásával. Színvonalas előadókat hívunk, többek közt a Boban Markovic Orkestar zenekart.

Illeszkedik a „TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 A Bakony a mi otthonunk! projekt tematikájához, mely egyben mérföldköve hosszú távú értékőrző, hagyományápoló stratégiánknak.

 

„Kincsek a kapuban”: Képek, montázsok elhelyezkedése kapukon, kirakatokban, már elpusztult és a még megmenthető épített és természeti értékeinkről, társítva egy kincskereső játékkal.

„Kriszkindli”: Sváb betlehemezés életre keltése az adventi időszakban, autentikus viseletben, helyi szereplőkkel.

„Zirciek, malacunk van!”: Szabadtéri tábla kihelyezése, melyre bárki kifüggesztheti újévi jókívánságait. Civil szervezetek tagjai felolvasnak belőle, a felvételből online képeslap készül.

 

Nyitvatartás

Hétfő:
Zárva
Kedd:
Zárva
Szerda:
Zárva
Csütörtök:
Zárva
Péntek:
Zárva
Szombat:
Zárva
Vasárnap:
Zárva