Skip to content

Városi Könyvtár

8420 Zirc, József Attila utca 1.

Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégium „hazai kamarajellegű 80-120 fős közösségépítő terasz-rendezvények megrendezése, helyi és országos programok vegyítése, irodalom, zene, színház és egyéb műfajok találkozása, crossoverek megrendezése” elnevezésű felhívása. (Altéma kódszáma: 205132/125)

Támogatási igény:              1.000.000,- Ft

Megítélt támogatás:           300.000,- Ft

 

2020. július hónapban „Mesélő Bakony” címmel benyújtott pályázatunk a Népmese Napjához kapcsolódott, mely Benedek Elek nevéhez, születésnapjához fűződik: szeptember 30.

A jeles naphoz kapcsolódva délutánt betöltő, szabadtéri programot terveztünk: interaktív zenés és irodalmi műsorszámokat, kiegészítő programelemként hangszer és népi játék bemutatót, valamint kézműves foglalkozást, elsődlegesen gyermekek számára.  Tervezett időpontja 2020. szeptember 26. (szombat) volt. Sajnos szeptember végén a járványügyi helyzet kedvezőtlenül alakulása a nevelési és oktatási intézmények tevékenységét is erőteljesen érintette. A gyermekek biztonsága érdekében – és tekintettel az oktatási – nevelési intézmények szabályaira – a programot nem valósítottuk meg.

A pályázat megvalósult programeleme: Berecz András Kossuth díjas ének- és mesemondó önálló estje. Időpontja: 2020. október 07. (szerda) 17.00 óra.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében megvalósuló, és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye Berecz András ének- és mesemondó „Félbevágott pipafüst” című előadói estje volt.

A mesemondó egyedi hanghordozású ízességével pillanatok alatt magához vonzotta a szinte valamennyi korosztályt felvonultató közönségét. A jókedv az egész estét áthatotta, a mesefolyamot a mindenféle bánatra gyógyírt jelentő ars poétikus nóták is gazdagították. Természetesen nem maradhatott el a napjaink nyelvhasználója számára idegenül és ismeretlenül csengő, egy-egy szó/kifejezés reflektorfénybe helyezése sem a hallgatóság számára, ezáltal is rávilágítva nyelvünk színeire, egykori élénkségére s kopása miatt sajnos a veszteségeire.

Nyitvatartás

Hétfő:
ZÁRVA
Kedd:
10-18
Szerda:
10-18
Csütörtök:
10-18
Péntek:
10-18
Szombat:
ZÁRVA