Skip to content

Művelődési Ház

8420, Zirc, Alkotmány u. 14.

Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégium „Járási, megyei, országos és nemzetközi közművelődési nagyrendezvények, kiállítások, fesztiválok valamint szakmai konferenciák megrendezése” elnevezésű felhívása. (Altéma kódszáma: 205107/126)

Támogatási igény:                1.000.000,- Ft

Megítélt támogatás:                500.000,- Ft

 

  1. október hónapban benyújtott pályázatunk célja a XXII. Bakonyi Betyárnapok rendezvény támogatása.

Tervezett időpont: 2021. augusztus 6-7.

A Bakonyi Betyárnapok 1999-től évente megrendezésre kerülő hagyományőrző program Zircen. A kétnapos rendezvény elsődleges célja a hagyományok ápolása, a helyi kulturális értékek bemutatása, a térség kulturális sokszínűségének megjelenítése, a betyárvilág felidézése, a Bakony kulturális, természeti értékei és a helytörténeti jellegzetességek iránti érdeklődés felkeltése. Jó lehetőséget teremt közösségépítésre, erősíti az identitástudatot, hatással van a város és a térség turisztikai életére. A betyárság nemcsak a Bakonyban volt jellemző, hanem az ország egyéb tájegységeiben is, ezért lehetőséget kívánunk teremteni a hasonló történelmi múlttal, néprajzzal rendelkező vidékek „betyárjainak” találkozójára és közös programokon való részvételükre is.

A rendezvény során hagyományőrző és szórakoztató programok sora várja a közönséget, igyekszünk a lehető legtöbb korosztály és különböző érdeklődésű emberek igényeit kielégíteni, színvonalas formában. Kézműves foglalkozások és bemutatók zajlanak népi iparművészek, kézműves mesterek bevonásával, betekintést nyerhetnek a népi kismesterségek rejtelmeibe.

A rendezvény kiemelkedő látványossága az ország több tájegységéből érkező betyárok és lovasok felvonulása, bemutatója, ügyességi versenye.

Kiegészítő programok: „Mesterségek Utcája” – kézműves vásár és népi játékpark, „Betyáros Hajrá” – sportprogramok, „Betyártanoda”, Népi hangszerbemutató, „Bakonyi Ízek Utcája” – tájjellegű ételekkel, „Betyáros Véradás” – Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete.

Díjazások: Leghetykébb Betyárbajusz, Csárdabéli Szépasszony, Bakonyi Betyár címek adományozása.

Nyitvatartás

Hétfő:
Nyitva
Kedd:
Nyitva
Szerda:
Nyitva
Csütörtök:
Nyitva
Péntek:
Nyitva
Szombat:
Program esetén nyitva
Vasárnap:
Program esetén nyitva