Skip to content

Művelődési Ház

8420, Zirc, Alkotmány u. 14.

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázat (2021)

OC-MUV/2-2021/4934
Projektkód: P0120
Támogatási össze: 4.00.000,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%

 

A pályázati forrást a XXII. Bakonyi Betyárnapok rendezvény megvalósítására fordítottuk, ebből finanszíroztuk a színpad, hang és fénytechnika bérleti díját, és több fellépő tiszteltdíját (Parno Graszt zenekar, Bódi Guszti és Margó, PASO együttes, Füred Dixieland Band és a Brass Dance rézfúvós zenekar) és a műsorfüzet nyomdai előállítását is. A támogatásnak köszönhetően egy tartalmas, színvonalas rendezvényt tudtunk megvalósítani, a hagyományőrző programok mellett országosan ismert előadókat hallhattunk a szórakoztató zenei műfaj képviselő közül. A rendezvényen fellépett Oláh Gergő és a Varnyú Country együttes is.

Vidám gólyalábas vásári kavalkád csalogatta a nézőket, melybe a lovasok és hagyományőrző művészeti csoportok is becsatlakoztak, énekkel tánccal.

A gyerekeket, családokat kézműves foglalkoztató, Betyár Bölcsi, népi játékpark, népi hangszerbemutató, mesterség-bemutató várta. A közönség megismerkedhetett a betyárvilág és a pásztorélet rejtelmeivel, a magyar cifraszűr készítésével. Nagy sikert aratott Paprika Jancsi csúzlizdája és Kádár Ferkó népi életmódot idéző fotófala. Sok látogatót vonzott a Mesterségek Utcája és a Bakonyi Ízek Utcája is.  Újabb Bakonyi Betyárokat és Csárdabéli Szépasszonyokat avattunk.

A rendezvény lebonyolításában önkéntesek és együttműködő partnerek segítettek.

A lovasokat Varga Antal koordinálta, műsorvezető Csizmadia Géza „Bakonyi Főbetyár” volt.

Időpontja: 2021. augusztus 6-7.

Helyszíne: Zirc, Alkotmány utcai rendezvényi terület

Nyitvatartás

Hétfő:
Nyitva
Kedd:
Nyitva
Szerda:
Nyitva
Csütörtök:
Nyitva
Péntek:
Nyitva
Szombat:
Program esetén nyitva
Vasárnap:
Program esetén nyitva