Dietetika előadás

HOGY NE (L)EGYÉL CUKORBETEG?
Tények és tévhitek
 
Június 30. (csütörtök) 17:00 órától
 
Előadó: Nyikos Ráhel dietetikus
 
Napjaink népbetegsége, a cukorbetegség a magyar lakosság csaknem 8%-át érinti, melynek szövődményi jelentős mértékben rontják az életminőségét.
A közhiedelemmel ellentétben a cukorbetegség nem kizárólag a cukros ételek túlzott fogyasztása miatt alakulhat ki.
A televízióban, interneten számos információt, véleményt találunk az egészségmegőrző táplálkozással kapcsolatban. Laikusként nagyon nehéz eldönteni, mi az, ami hiteles ezek közül. Az előadás során a leggyakoribb diétás tévhitekről rántom le a leplet!
Támpontokat adok, hogyan előzheted meg valójában a cukorbetegség kialakulását.
 
Főbb témák:
– Mik a cukorbetegség kialakulásának okai?
– Hogyan táplálkozz, hogy megelőzhesd a 2. típusú diabéteszt?
– Károsak-e az édesítőszerek?
– Mindenért a szénhidrát a bűnös?
– Ketogén diéta a megoldás, vagy mégsem?
– Lehet-e egy étel kizárólag jó vagy rossz?
– Léteznek-e superfood-ok és mindenmentes ételek?
– ÉTEK-TOTÓ kitöltése, közös kiértékelése
 
Az előadás után várom a résztvevők kérdéseit!
 
Helyszín: Békefi Antal Városi Könyvtár, közművelődési klubterme (Zirc, József Attila utca 1.)
 
www.tudatosdieta.hu

További hírek

Városi Könyvtár

Aktívan és örömmel

2022.06.17. 18:00

A Mozgáskorlátozottak Zirci Csoportjának júniusi klubfoglalkozása is közös beszélgetéssel indult állandó találkozóhelyükön, a Békefi Antal Városi Könyvtár Közművelődési Klubtermében, majd Pálinkás Rezső csoportvezető az elkövetkező, nyári időszakban esedékes, Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete által koordinált közös rendezvények- és egyéb programlehetőségeket ismertette a csoport tagjaival. A Mozgáskorlátozottak Zirci Csoportja rendkívül aktív csapat, mely aktivitáshoz Pálinkás Rezső személye igazi motiváló erő. A nagy létszámú közösség számára mindig örömforrást jelent egy-egy találkozás, összejövetel, legyen szó egy szép természeti környezetben eltöltött közös szabadtéri bográcsozásról vagy éppen az ország egy különleges értékekkel rendelkező helységének felfedezéséről. A júniusi találkozó keretében is egy olyan helyszínt választottak közeli úti célként, amely lenyűgöző látványosságával bárhol megállná a helyét a világban.  A klub a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházba látogatott el, hogy megtekintse az ún. Regulyversumot, továbbá a Petrás Mária alkotásaiból nemrég nyílt kiállítást. Az intézmény munkatársa, Kirmer Anna néprajzkutató által ismertetett Reguly Antal, a tudós utazó életművét bemutató Regulyversum kiállítás egyöntetűen lenyűgözte a csoport tagjait. A színvonalas és korszerű interaktív tárlat sokszínűségében mindenki hosszan elmerült, többekből előhozva azt a vágyat, hogy azonnal felkerekedjenek Szibéria felé. A Regulyversumból kilépve, még lélekben ugyan Szibéria irányába tartva, de máris egy új, csodás „vidék” tárult a szemek elé, a Prima Primissima és Magyar Örökség-díjas népdalénekes, keramikus Petrás Mária alkotásai. A „Példaként a világ elé tárni” című tárlat a nőiség, az anyaság világába repítette el a klubtagokat, akikre szintén mély és szép hatással volt ez a kiállítás is. A Mozgáskorlátozottak Zirci Csoportja nyáron is megtartja összejöveteleit, a következő, júliusi alkalmon egy finom lecsót főznek majd. A klub minden hónap első keddjén 14 órától tartja foglalkozásait – nyitottak a tekintetben, hogy taglétszámukat növeljék, így, aki az alapszabályokkal egyetért és az éves tagdíjra is áldoz, szeretettel látják a Mozgáskorlátozottak Zirci Csoportjában.   Csaba Lilla

Nyitvatartás

Hétfő:
Zárva
Kedd:
10-18
Szerda:
10-18
Csütörtök:
10-18
Péntek:
10-18