Legyen saját polcod a könyvtárban: nyári olvasópályázat eredményei

Az idei évben is meghirdette hagyományos nyári olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár. 61 gyermek összesen 952 könyvet olvasott el, illetve hallgatott meg szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában. Ismét kiemelkedő létszámban neveztek a pályázatra, amely meghaladta a tavalyi nevezők számát is. Kis olvasóink egész nyáron át izgatottan várták az eredményeket, öröm volt nézni a csillogó tekinteteket, amikor az újabb elolvasott oldalszámok felkerültek a polcra. Idén az óvodások voltak a legaktívabbak, 30 pályázó veselkedett neki a nemes feladatnak. Az alsósok közül 20 kis versenyzőt számlálhatunk. A felsősök csoportjából pedig 13 büszke nevező került ki.

A Városi Könyvtár szellemiségének megfelelően fontosnak tartja, hogy ösztönözze a gyermekeket az olvasásra, amelyre napjainkban még nagyobb figyelmet kell fordítani. Az olvasópályázatok fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket, gazdagítják érzelem-és képzeletvilágukat. A pályázók saját ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő témájú és hangulatú könyveket választhattak a szépirodalmi gyűjteményből, amellyel neveztek a versenyre.

Óvodás kategóriában 30 fő nevezett, akik összesen 612 kötetet hallgattak végig szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában.

  1. Ferenczy Gerda Anna (Bakonyoszlop)
  2. Hornyacsek Róza és Hornyacsek Soma (Bakonyoszlop)
  3. Grósz Nimród és Grósz Zalán (Zirc)

Alsós kategóriában 18 fő nevezett, akik összesen 171 kötetet olvastak el.

  1. Molnár Benedek (Borzavár)
  2. Sógorka Rebeka (Zirc)
  3. Ring Zalán (Zirc)

 

Felsős kategóriában13 fő nevezett, akik összesen 169 db kötetet olvastak el.

  1. Berkes-Szabó Luca (Bakonynána)
  2. Molnár Barnabás (Borzavár)
  3. Fehér Panna (Balatonfűzfő)

 

A könyvtár köszönetét fejezi ki minden pályázónak, valamint szüleiknek, nagyszüleiknek, akik az olvasás és könyvek iránti szeretetükkel jó példát mutatnak gyermekeiknek, unokáiknak. Ezúton kérjük a szülőket, nagyszülőket, hogy továbbra is töretlenül bátorítsák gyermekeiket, unokáikat az olvasásra, ami örömteli tevékenység, megmozgatja egész lényüket.

A könyvtár a megkezdett hagyományt folytatni kívánja -, akik nyáron lemaradtak a pályázatról és csatlakozni szeretnének, ők a téli időszakban versenyre kelhetnek a már gyakorlott könyvfalókkal.

A nyári olvasópályázatok eredményeiről a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB honlapján tájékozódhatnak, szeptember 6-tól az elismerő oklevelek és ajándékok személyesen átvehetők a könyvtárban.
Az olvasópályázat fődíját és könyvjutalmait az Együtt a Könyvtárért Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022” című pályázata biztosította.
Köszönjük továbbá a zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatását!

Szívből gratulálunk minden kedves Olvasónknak!

További hírek

Nyitvatartás

Hétfő:
ZÁRVA
Kedd:
ZÁRVA
Szerda:
ZÁRVA
Csütörtök:
ZÁRVA
Péntek:
ZÁRVA