Online Adventi Kalendárium – December 7.

Jane Austen forró csokoládéja a Stahl magazin különszámából

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 5 dl 3,5 %-os zsírtartalmú tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd
  • 5 dkg étcsokoládé apróra törve

a tetejére:

  • 2 dl jól behűtött habtejszín
  • 1 teáskanál kakaópor

A kakaóport, a cukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait is, aztán kézi habverővel kevergetve mérsékelt tűzön összeforraljuk.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a csokoládét és tovább keverjük, amíg bele nem olvad.
Az italt poharakba töltjük és a keményre vert tejszínhabbal koronázzuk, kevés kakaóport is szórunk rá.

(Forrás: http://www.mohakonyha.hu/2013/12/jane-austen-forro-csokoladeja-stahl.html)

Nyitvatartás

Hétfő:
Zárva
Kedd:
10-18
Szerda:
10-18
Csütörtök:
10-18
Péntek:
10-18
Szombat:
09-13